Vásárlási tippek a fehér és szűzteához (A Tea Akadémia, és a Teanagyker kereskedések ajánlásával)

A fehér teák nem egyforma tónusúak, ízűek; ahány fehér tea, annyi tea világ. Mégis felhívjuk kezdő teázó barátaink figyelmét néhány abnormális szín és íz jelenségre. A tea rózsaszín elszíneződése arra utal, hogy a szárítás túl gyorsan vagy túl forró környezetben történt. A szürkés, fekete foltos tea levelek arra utalnak, hogy a fehér tea megfagyott, íze ilyenkor fanyar, kesernyés.A fehér tea esetében –hasonlóképpen a zöld teához- a zöld levelekben növényi vegyszer maradványok maradhatnak vissza. Ezért fontos, honnan, milyen minősítéssel és engedéllyel rendelkező fehér teát vásárolunk! Néhány nagy, filteres teát (?) előállító multicég a fehér tea filter zacskós kiszerelésével is megjelent a piacon. Erről csak egy magánvélemény: hallott már valaki instant Beluga kaviárról, vagy műanyag, „csúcsminőségű” Ferráriról? Hasonlóan fogalmi zavart jelent számomra a filteres fehér tea elnevezés. Vagy filteres „tea”, vagy fehér tea. Kettő együtt?
Hhmm... Fogyasszunk Igazi fehér teát, Igazi tea növényről!

A fehér tea elkészítése, avagy milyen a jó fehér tea?

A teák, így a fehér tea élvezeti értékének megállapítása meglehetősen hálatlan feladat, mivel a tea minőségét sok minden befolyásolja:
• tea fajtája
• elkészítés módja
• adagolása
• áztatási ideje
• a felhasznált víz tulajdonságai és természetesen
• egyedi ízlés

A teák megismerésének, megszeretésének első állomása a helyes elkészítési mód. Nézzük át, mi is szükséges ahhoz, hogy jó fehér teát készítsünk.

Fehér teák elkészítése:
Eszközök: Kis űrtartalmú, 150-250 ml befogadású porcelán vagy üveg teás eszközt ajánlunk. Fehér teához való eszközöket itt talál.
Víz: A lágy vízben a teák virágos aromája és illata jobban kifejlődik. Keményebb víz csak Kína északi provinciáiból származó teákhoz alkalmas. A zöld és fehér tea áztatása forrásról levett, majd visszahűtött vízzel történik. Így a levélben található hatóanyagok és vitaminok megmaradnak az öntésben.
Hőmérséklet: Minőségi zöld teákat és fehér teát 75-80°C–os vízzel öntsük le.
Adagolás: Egy adaghoz szükséges tea mennyisége kb. 4 g.
Áztatási idő: Minőségi zöld teák és fehér teák esetén 1-2 perc, a negyedik leöntéstől lehet hosszabb.
Leöntések száma: Fehér teák esetén 2–6, amely lehet egyre hosszabb, nyújtottabb (második, harmadik áztatás kevés koffeint tartalmaz) Egyéb tudnivalók: Fehér teát és alig oxidált leveleket lefedve szokás áztatni.


Elérhetőség:
További információk végett kérjük, keresse fel oldalainkat.

Sólámpás Központ: www.solampas.hu
Nagykereskedelmi értékesítés: www.teanagyker.hu
Teás oktatás: www.teaakademia.com


Sólámpás Központ: Címünk: 1221 Budapest, Kőérberki u. 26.

A Sólámpás Központban a Teanagyker, Tea Akadémia és a The China Tea Company Dél-Budán, Budafokon, a Budapestről Diósd, Érd felé vezető 7-es út mellett található. Ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk minden látogatónknak.

Nyitva tartás: Hétfőtől Péntekig 9-20, Szombaton 9-13

A www.solampas.hu, a www.fehertea.hu, www.teanagyker.hu, és a www.teaakademia.com oldalakon találja tematikus információinkat.
A Tea Mundus Kft. üzemelteti a webáruházat.
Adószáma: 25895250-2-43, Közösségi adószáma: HU25895250
Cég bejegyzési száma: 01-09-294937
Fogyasztói kifogások kezelésének címe: 1221 Budapest, Kőérberki út 26. Telefonos rendelés és információ kérés: 06 (70) 388 06 16

Szeretettel várjuk! Jó egészséget!